Όσοι παρακολουθήσουν αυτό το σεμινάριο, και όσοι το παρακολούθησαν τον Ιούνιο του 2016 μπορούν να πάρουν μέρος στο Wine Challege που θα γίνει Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016.
Σε ποιους απευθύνεται:
Σε όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί αλλά και σε όλους τους οινόφιλους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
- Οι επαγγελματίες, επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι, έχουν την ευκαιρία να μετατρέψουν το κρασί σε σημείο αναφοράς οινικού πολιτισμού, πανίσχυρο «εργαλείο» μάρκετινγκ και πολυσύνθετο «όπλο» κερδοφορίας. Μέσα από ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης δημιουργήστε τις ποιοτικές «γέφυρες» που απαιτούνται μεταξύ εσάς και του πελάτη σας ώστε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες, την εξυπηρέτησή και την εν γένει τεχνογνωσία σας. Δυναμώστε το brand name της επιχείρησής σας ή το βιογραφικό σας ως επαγγελματίας του χώρου. (επιχειρηματίες και εργαζομένους σε: εστιατόρια, ξενοδοχεία, bar, wine bar)
- Οι οινόφιλοι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το κρασί ή να εμπλουτίσουν τις υπάρχουσες γνώσεις τους για αυτό. Μυηθείτε στο μαγικό κόσμο του κρασιού σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων. Αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική γνώση γύρω από τα οινικά δεδομένα και κάντε την καθημερινότητά σας πιο απολαυστική!
Περιγραφή Σεμιναρίου:
Σας προσκαλούμε σε ένα μοναδικό οινικό ταξίδι γνώσης!
Μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του κρασιού
μέσω ενός σεμιναρίου εισαγωγής
στις βασικές αρχές του κρασιού
και αποκτήστε μια ολοκληρωμένη και
ουσιαστική γνώση στα οινικά δεδομένα.
Θεματικές ενότητες:
[read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]
Α’ Κύκλος:
Τι είναι κρασί
Επιρροές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα στο ποτήρι μας
Κύριες 15 ελληνικές λευκές ποικιλίες
Το Ασύρτικο
Το Μοσχοφίλερο
Κύριες 15 ελληνικές ερυθρές ποικιλίες
Το Αγιωργήτικο
Το Ξινόμαυρο
Η Νομοθεσία Ελληνικών Οίνων
Κύριες Οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδος
Β’ Κύκλος:
Κύριες Οινοπαραγωγικές Χώρες του Κόσμου
Παλαιός & Νέος Κόσμος
Κύριες 12 διεθνής λευκές ποικιλίες
Το Chardonnay
Το Sauvignon Blanc
Κύριες 12 διεθνής ερυθρές ποικιλίες
Το Cabernet Sauvignon
Το Merlot
Νομοθεσία Οίνων της Γαλλίας
Νομοθεσία Οίνων της Ιταλίας
Η Κατηγοριοποίηση Κρασιών
Γ’ Κύκλος:
Η ιδανική κάβα και η Συντήρηση των κρασιών
Ο Φελλός, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και το «φελλομένο» κρασί
Εναλλακτικά πώματα
Το Σερβίρισμα των Κρασιών
Η σειρά σερβιρίσματος
Οι Θερμοκρασίες σερβιρίσματος
Ο τρόπος σερβιρίσματος
Η μετάγγιση
Η συντήρηση της ανοιχτής φιάλης
Η δοκιμή του πελάτη
Η Αγορά Κρασιού
Αρμονία Φαγητού Κρασιού
Τεχνική Δοκιμής & Αξιολόγησης Οίνου
Τυφλή δοκιμή 5 διαφορετικών κρασιών του Ελληνικού αμπελώνα
Γευστική διερεύνηση 5 διαφορετικών κρασιών με 5 διαφορετικές τροφές
[/read]
Επειδή οι έγκαιρες εγγραφές μας βοηθούν πολύ, σας επιβραβεύουμε!
Αν κάνετε την εγγραφή σας και καταθέσετε την προκαταβολή για το σεμινάριο που θέλετε ένα μήνα (30 μέρες) πριν από τη προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου, τότε επιβραβεύεστε με την έκπτωση 15% έγκαιρης εγγραφής!
Φωτογραφίες από το σεμινάριο του Ιουνίου 2016
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2016
στο Ιδιωτικό Σχολείο “Σύγχρονη Παιδεία”, στο Μαράθι. (Λήψη Οδηγιών).
Διάρκεια: 6 ώρες
Ώρα προσέλευσης – Εγγραφές: 14:00
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 14:15 ακριβώς.
Κάθε δύο ώρες, διάλειμμα 15 λεπτά.
Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.
Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.
Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.
Εισηγητής:
Βασίλης Παπαδόπουλος, διακεκριμένος sommelier και μέλος της Π.ΕΝ.Ο
Βιογραφικό:
O sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος γεννημένος το 1978 στις Η.Π.Α., διαθέτει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας στο οινικό χώρο. Επίσημο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων έχει υπηρετήσει το κρασί με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους – σάλα του εστιατορίου, wine bar, κάβα, σύμβουλος, εκπαιδευτικός, αρθρογράφος κ.α. [read more=”Διαβάστε περισσότερα” less=”Λιγότερα”]
Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα σπουδαιότερα εστιατόρια της χώρας διοργανώνοντας παράλληλα πολλές γευσιγνωστικές βραδιές κρασιού με πολλούς από τους σημαντικότερους οινοπαραγωγούς του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.
Ως Ιδρυτής και Πρόεδρος μη κερδοσκοπικού wine club με περισσότερα από 400 ενεργά μέλη βοήθησε ενεργά στην ανάδειξη της οινικής παιδείας στη χώρα με πολυάριθμες επιτυχημένες οινικές δραστηριότητες όπως γευσιγνωσίες και δράσεις οινικού τουρισμού.
Προσκαλείται συχνά να λάβει μέρος σε γευσιγνωσίες κριτικής κρασιών ενώ το 2009 επιλέχθηκε μαζί με 18 άλλους sommelier από διαφορετικές χώρες για να εκπροσωπήσει ως Έλληνας Οινοχόος με άρθρα κριτικής ελληνικών οίνων σε web site του εξωτερικού.
Αγαπημένο του moto: Lots of so called “wine experts” confuse elegance with snobbery…
[/read]
Δείτε επίσης :