Κοστολόγηση στην Εστίαση

 dcl-food-and-beverage-logo2

Σε ποιούς απευθύνεται;

Απευθύνεται σε Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες, F & B M, επισιτιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και σπουδαστές  επισιτιστικών τμημάτων.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσω αυτό το σεμινάριο;

Όπως πολύς κόσμος, έτσι κι εγώ έχω περευρεθεί σε πολλά bar/restaurant καθώς και ξενοδοχεία και γι αυτό τον λόγο έχω κατανοήσει πως στην εποχή που ζούμε δεν είναι εύκολο να βγούν τα χρήματα, διότι η εστίαση είναι ένας κλάδος που απαιτεί ειδικές γνώσεις που αφορά όλο το προσωπικό. Έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότερες πλεόν επιχειρήσεις αναλαμβάνουν να διατηρούν την οικονομική κατάσταση σε πλήρη έλεγχο και φυσικά να εφαρμόζουν μεθόδους  στοχοποίησης του κέρδους, ενώ αντίθετα κάποιες άλλες το αγνοούν, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα τους. Για παράδειγμα, αρκετές επιχειρήσεις ακολουθούν την πολιτική του τύπου: <<χαμηλή τιμή, μεγαλύτερη ζήτηση ( ceteris paribus)>>.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι με αυτήν την μέθοδο δεν επέρχεται η επιτυχία. Αυτό που οφείλει λοιπόν να γνωρίζει ο επικεφαλής και το προσωπικό είναι ότι  ο ορθός επαγγελματισμός προεξοφλάται στην σωστή λειτουργία μίας επιχείρησης και άρα στον στόχο μας που είναι το κέρδος.

Θεματολογία σεμιναρίου:

  • Σημασία και σκοπός της κοστολόγησης
  • Διακρίσεις της κοστολόγησης-κόστους
  1. Εσωλογιστική
  2. Εξωλογιστική
  • Διάρθρωση ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων
  • Προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία της αποθήκης
  1. Βασικές αιτίες φθοράς τροφίμων και ποτών

 

  • Αποτίμηση αποθεμάτων
  • Μέθοδος I.F.O
  • Μέθοδος I.F.O
  • Εργαλεία κοστολόγησης
  • πρότυπες συνταγές
  • πρότυπες μερίδες
  • φύλλο απόδοσης
  • φύλλο κόστους buffet
  • Τεχνική εστιατορίου/ξενοδοχείου
  1. οι εργασίες στο εστιατόριο/ξενοδοχείο
  2. το πρωϊνό
  • το μεσηβρινό-βραδινό
  1. τρόποι σερβιρίσματος
  2. τρόποι εξυπηρέτησης
  3. καθήκοντα-συμπριφορά σερβις
  • μαγειρική
  • αρχές υγιεινής
  • Τμήμα ελέγχου
  • Προώθηση πωλήσεων

 

Μύκονος, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 , Στο Ιδιωτικό Σχολειό Σύγχρονη Παιδεία

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

 Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα.

Δείτε επίσης :

It's only fair to share...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Print this pageEmail this to someone
Close